Referenties

“Een goed voorman vereenvoudigt ons toezicht”

Arie Solisa, technisch beheerder bij Servatius Wonen en Vastgoed, Maastricht.

“Houben Vastgoedservice heeft een sterke meewerkend voorman. Hij stimuleert, motiveert en weet met verstand van zaken en in een goed overleg met bewoners en met de opdrachtgever, de uitvoering in de juiste banen te leiden”, zegt Arie Solisa, technisch beheerder bij Servatius Wonen en Vastgoed in Maastricht voor het gebied westelijk van de Maas.


“Deze voorman zorgt er voor dat wij als woningcorporatie minder bemoeienissen en minder zorgen hebben rond de uitvoering van een project”. Als voorbeeld noemt Solisa de recente uitvoering van het groot onderhoud van 50 woningen in Maastricht. “Ik heb genoten van de manier van aanpak en de wijze waarop het project is verlopen”, aldus Solisa.

Beleidsvisie
De samenwerking tussen Servatius en Houben Vastgoedservice bestaat al meer dan 20 jaar. Servatius Wonen en Vastgoed heeft in haar beleidsvisie nadrukkelijk omschreven wat bewoners mogen verwachten. Deze visie is één op één over de werkwijze van Houben Vastgoedservice te leggen. Een visie die is vastgelegd in een aantal huisregels, waarvan de basis wordt gevormd door wederzijds respect. Verder een correcte communicatie, aandacht voor elkaars privacy, het maken van duidelijke afspraken en een snelle beantwoording van vragen en opmerkingen.

Meer dan 20 jaar samenwerking
Arie Solisa is al 28 jaar werkzaam bij St. Servatius en voert het beheer over het planmatig onderhoud van 4500 woningen. Tot zijn taken behoren o.a. het verzorgen en onderhouden van planningen, het samenstellen van jaarbegrotingen voor het groot onderhoud van wooncomplexen en het toezien op een correcte uitvoering. Solisa werkt bijna al die jaren al samen met Houben Vastgoedservice. “Aanvankelijk verzorgden zij de klachtenmutaties. Later is deze samenwerking uitgebreid met het verzorgen van planmatig onderhoud van grote complexen, zoals recent 50 woningen in Mariaberg in Maastricht en daarvoor de renovatie van 36 woningen Caberg.”

De juiste mensen op de juiste plaats.
Arie Solisa noemt Houben Vastgoedservice, een betrouwbaar partner met de juiste mensen, op de juiste plaats: “Mensen die beschikken over met kennis van zaken en met een grote betrokkenheid zorgen voor een hoogwaardige uitvoering.” Solisa zegt vooral onder de indruk te zijn van de meewerkend voorman. “Hij is een vakman die ook het voorbeeld geeft. Hij motiveert onderaannemer, houdt alles onder controle en heeft oog voor details en houdt planning en kwaliteit nauwgezet in de gaten. Algemeen staat Houben Vastgoedservice voor een bedrijf met korte communicatielijnen, hoge klantvriendelijkheid en open en transparante benadering”.