Referenties

Vakkundig ook in hun presentatie

Maurice Voogt, opzichter niet-planmatig onderhoud bij Woonpunt

Vorig jaar selecteerde woningcorporatie Woonpunt voor elk van hun regio’s een vastgoedonderhoudsbedrijf om het niet-planmatig onderhoud te verzorgen. Houben Vastgoedservice werd één van de partners in onderhoud. Maurice Voogt van Woonpunt vertelt waarom de keuze op Houben Vastgoedservice viel.


Binnen een woningcorporatie als Woonpunt met twintigduizend huurders lijken geen twee bewoners op elkaar. Om de wensen van de verschillende doelgroepen in kaart te brengen, liet Woonpunt een analyse uitvoeren naar het type huurders. Van inkomensgegevens tot lifestyle-kenmerken werden samengebracht. De vier hoofdgroepen die de meerderheid vormen zijn: jongere huurders die nog studeren of net afgestudeerd zijn; twintigers en dertigers die net zijn gaan samenwonen en een gezin plannen; huishoudens met lagere inkomens; zelfstandig wonende, honkvaste ouderen. Alle informatie die achter de klantprofielen schuilgaat, helpt Woonpunt om nieuwe kaders op te stellen en hun bewoners nog sneller en beter te helpen.

Niet-planmatig onderhoud
Maurice Voogt is niet-planmatig opzichter, of te wel het coördineren van gebreken die onverwacht optreden. Maurice werkt al acht jaar bij Woonpunt en weet niet anders dan dat Houben Vastgoedservice als een vaste partner in niet-planmatig onderhoud was. “Die langjarige relatie geeft aan dat wij heel tevreden zijn over de samenwerking”, aldus Voogt: “Houben is een betrouwbare partij. Je belt en ze voeren het uit. Maar ook met heel veel deskundigheid. Ze hebben veel vakmanschap aan boord, o.a. hele goede tegelzetters, goede stukadoors en een heel vakkundige timmelieden.”

Flexibel
“Als regionaal bouw- en onderhoudsbedrijf hebben ze het voordeel flexibel te kunnen inspelen op onze wensen. Het contact is heel persoonlijk. Dat maakt het werken erg prettig en bevordert een snelle uitvoering. Want bij niet-planmatig onderhoud heb je een partij nodig die de bewoners snel van hun euvel of overlast verlossen”, aldus Maurice Voogt.

Belangrijk vindt Maurice Voogt ook de presentatie van het personeel. “Wanneer je het vergelijk maakt met grote bouwers die nieuwbouwprojecten realiseren, heb je hier een heel ander type vakman nodig. Tijdens de uitvoering hebben deze mensen direct contact met onze klanten. Een goede communicatie en overleg is van essentieel belang. Wanneer er zaken zouden voorvallen of ze de boel slecht achterlaten, krijgen wij als wooncorporatie dat te horen. Houben Vastgoedservice heeft daar voor de juiste mensen, die vakkundig zijn in de uitvoering, in hun uitstraling en hun gedrag en ze laten de laten de boel keurig achter.