Referenties

“Door Houben Vastgoedservice word ik op mijn wenken bediend”

Peter Cramers, technisch manager MVGM

Peter Cramers, is technisch manager bij MVGM Vastgoed Management Maastricht, voortkomend uit Meeus Vastgoed Management. Cramers voert het beheer over 55 VVE’s. Een vliegende keeper die dagelijks druk is met het organiseren van de wensen en klachtenmeldingen van bewoners.

MVGM heeft de afgelopen maanden haar woningbeheer fors uitgebreid met 4.400 woningen. Ook is het beheer uitgebreid met 1.100 woningen voor Vestia, 1.100 woningen voor Van der Vorm Vastgoed, 750 woningen voor Amvest, 600 woningen voor OCP en circa 1.000 woningen voor diverse particuliere beleggers. Tevens heeft MVGM begin dit jaar Domus VvE Beheer uit Deventer van corporatie De Alliantie overgenomen. Daarmee heeft MVGM, als grootste vastgoedbeheerder van Nederland, 60.000 huurwoningen, meer dan anderhalf miljoen vierkante meter kantoor- en bedrijfsruimte, ruim anderhalf miljoen vierkante meter winkelruimte, 50.000 appartementen van VvE’s en tal van andere projecten in beheer. Met zo'n 600 medewerkers en vanuit 20 kantoren ontzorgt MVGM haar klanten op het vlak van vastgoedmanagement, het uitvoeren van taxaties en de koop, verkoop, aan- of verhuur van bedrijfsonroerendgoed.

LinkedIn

3 jaar geleden maakte Peter Cramers via LinkedIn kennis met Bianca Houben, mede-eigenaresse van Houben Vastgoedservice: “In die periode werkte ik met slechts één aannemer die alle klachtenmeldingen voor de 55 VVE’s verzorgde. Om het risico te spreiden en niet meer afhankelijk te zijn van één partij, stond ik open voor een gesprek. De afspraak leidde tot een pilotproject om te kijken hoe de samenwerking klikte. Zij is de enige relatie via LinkedIn die daadwerkelijk tot een samenwerking leidde”, aldus Peter Cramers.

Meerwaarde Houben vastgoedservice

De samenwerking werd een groot succes. De pilot groeide de afgelopen drie jaar geleidelijk uit tot een zeer intensieve samenwerking. Momenteel verzorgt Houben Vastgoedservice ¾ van de klachten van de 55 VVE’s die door Peter Cramers worden beheerd. “Houben is een goed geoliede machine. Je kunt er altijd op vertrouwen. Hun kracht zijn het persoonlijke contact, de korte lijntjes, waardoor ze bijzonder snel kunnen schakelen. Als ik vandaag bel wordt in veel gevallen de klacht dezelfde dag nog in behandeling genomen, anders één dag later. Voor onze relaties bijzonder belangrijk, want wanneer zijn een probleem in hun woning hebben, zien ze graag dat direct actie wordt ondernomen. Houben Vastgoedservice is een organisatie met een breed pallet aan vakmanschap, variërend van bouwfysische oplossingen, veiligheid tot installatietechniek. Eén telefoontje en je wordt op je wenken bediend. Dat is een absolute kracht van Houben Vastgoedservice. Ik ben dan ook zeer te spreken over onze samenwerking”, besluit Peter Cramers.